divendres, 20 de maig del 2011

Carta de Presentació nou format del torneig

Benvolgut/da amic/amiga escaquista,

Un any més arriba la Festa Major de Cassà de la Selva, i amb ella, el nostre Campionat Festa Major de Cassà de Partides Llampec. Aquest any es complirà la XIX edició, gràcies en gran part al vostre suport any rere any.

Sempre hem intentat que el nostre campionat tingui un estil propi. La nostra essència ha estat:

- la promoció dels escacs entre els més joves (va començar com un campionat exclusivament infantil, i poc a poc, s’ha obert a totes les edats).

- una competició per equips per estimular l’esperit de grup, encara que sempre intentàvem facilitar la participació de tothom facilitant la creació d’equips.

- un campionat de festa major, per passar-s’ho bé, amb la qual cosa no hem volgut mai donar premis en metàl·lic.

- un campionat familiar, amb bon ambient.

Aquest any volem donar un nou impuls al torneig i, sense canviar la nostra essència, hem introduït canvis en el sistema de joc per donar-li nous aires. Us comentem breument les principals novetats:

- competició per equips i individuals

Creiem en el campionat per Equips, però també en la promoció dels escacs i la participació de tots els escaquistes que ho desitgin.

El nou sistema consisteix bàsicament en Sistema Suís Individual, amb Classificació per Equips. Aquest sistema permet:

a) Participar a tots els jugadors que ho desitgin, encara que no tinguin gent per muntar equips de 4 jugadors.

b) Estimular la competència entre els millors jugadors, doncs optaran també a premis de caràcter individual

c) Que un jugador pugui participar a diverses categories (amb mateix equip) simultàniament (per exemple, femení, juvenil, absolut, tram <2000). Per fer-ho, cada equip presentarà 1 única llista amb tots els seus jugadors, i les categories a les que pertanyen cadascun d’ells individualment.

Per fer la classificació per equips es sumaran les puntuacions dels 4 jugadors que estiguin millors classificats de la seva categoria.


- grup únic

Els darrers anys, el grup infantil ha estat reduït i ha perdut força.

S’ha decidit incloure aquests jugadors dins el grup general, però mantenint tots els premis que hi havia (incloent el premi Promoció, pels menors de 14 anys i elo inferior a 1725).

Per una altra banda, al jugar un torneig a 10 rondes, la nostra experiència ens marca que la part mitja – final del torneig gairebé segur que el grup de nens jugaran entre ells.

- Premi especial per a l’Equip Familiar.

Volem agrair a totes les famílies que, any rere any, venen a passar una vetllada agradable entre nosaltres. Una forma de reconeixement ha estat crear una nova categoria: Equip Familiar, on es sumarà les puntuacions de tots els membres de la família (pares/mares amb fills o grups de germans ) que participin.

- Inscripció de 5 € (gratuïta per a menors de 14 anys).

Segurament ha estat la decisió més difícil de totes.

Des del primer any, sempre la participació ha estat gratuïta, i sempre s’ha oferit l’esmorzar a tots els participants. Era dins l’esperit de Festa Major.

Aquest any, per aquests 5 euros, s’ofereix:

a) com els darrers anys, l’esmorzar als participants amb un entrepà i una beguda.

b) un petit obsequi per a tots els participants (un fuet o similar)

c) s’augmenten molt el nombre de premis, donant premis en espècies pels primers classificats (pernil, lots d’embotits, ... )

i, principalment,

d) un bon torneig d’escacs, amb jugadors de tots els nivells (des dels més forts de la província a la gent que comença) amb bon ambient.

Però els recursos que es disposen són limitats. S’ha decidit, llavors, introduir aquesta inscripció per fer el torneig més sostenible i permetre que pugui mantenir-se en el temps.

Per una altra banda, també volem destacar que hem posat un límit màxim a pagar de 50 € per equip (és a dir, que un equip com a màxim pagarà per les seves 10 primeres inscripcions de jugadors adults, podent inscriure el nombre de jugadors que desitgi). Ens agrada que siguem molts jugadors. Mentre més som, millor. Amb aquest motiu, també s’ha introduit el premi al SuperEquip (amb la suma de puntuacions de tots els seus jugadors).

Bé, tampoc es tracta d’allargar-se massa, és només una presentació. Si teniu qualsevol dubte, ens ho podeu consultar a través del mail del Club Escacs Cassà (cecassa@gmail.com) o als diferents jugadors del club.

La única cosa que ens queda és demanar-vos que mireu amb bons ulls la nostra proposta i, si us satisfà, ens puguem trobar el proper 12 de juny, al Pavelló Polivalent de Cassà.

Fins molt aviat, amics

Club Escacs Cassà